Boligadvokat til bolighandel

- Vi tilbyder fast pris!

Det handler om at finde en boligadvokat man er tryg ved.

En erfaren advokat med specialisering i bolighandel kan sikre en smidig proces, undgå juridiske problemer og sikre at der ikke opstår uforudsete problemer i fremtiden.

Landsdækkende service

5/5 stjerner på trustpilot

Ekspres rådgivning inden for 24 timer

Bolighandel til kun 6.995,- inkl. moms

Podcast

Lyt med på dette podcast afsnit, hvor Thomas Hjorth (indehaver af Advokatfirmaet Lynggaard) snakker om ejendomshandler

Hvorfor bruge en advokat til bolighandel?

Jeg bliver ofte spurgt, hvorfor man bør bruge en boligadvokat i forbindelse med bolighandel. I det følgende vil jeg forsøge at forklare hvorfor. Men svaret er i bund og grund ret enkelt: Det kan være meget dyrt at lade være.

En bolighandel er en spændende ting. Forventningens glæde over den kommende, nye bolig eller sommerhus er noget ganske særligt. Men en bolighandel er også er en transaktion til mange penge, og dét at købe fast ejendom indebærer mange forpligtelser for ejeren, som ikke findes, når man f.eks. bor til leje. Det er derfor en god ide, at benytte sig af en bolighandel advokat. 

At købe fast ejendom er generelt ufarligt og ukompliceret

Generelt er det ufarligt og relativt ukompliceret at købe fast ejendom, men hvis man ikke har prøvet det før, kan det være angstprovokerende og ubehageligt, fordi man pludselig bliver præsenteret for en stor mængde materiale, som man skal forholde sig til. Store dele af dette materiale er ukendt materiale for de fleste, og det kræver sagkyndig, juridisk bistand at forstå, hvad det egentlig er, man er ved at begive sig ud i.

Desuden bør man på forhånd være klar over, hvilke økonomiske forpligtelser der følger med, f.eks. ejendomsskat, ejendomsværdiskat, forsikring, kontingent til grundejerforening m.m. Endelig er der tinglysningsafgift, som altid er en relativt stor udgiftspost.

En boligadvokat kan hjælpe dig med at få overblik over disse omkostninger, så du kan indrette dit budget for bolighandlen herefter.


  VI HJÆLPER DIG

  Bolighandel – pres prisen med den rigtige boligadvokat

  Advokatfirmaet Lynggaard har mulighed for at yde landsdækkende rådgivning, fordi det ikke er nødvendigt for din boligadvokat at foretage en fysisk besigtigelse af ejendommen. Den fysiske besigtigelse skal fastslå, om selve bygningens fysiske stand er tilfredsstillende, og dette er en advokat ikke uddannet eller kvalificeret til.

  Derfor er det en helt fast og standardmæssig del af Advokatfirmaet Lynggaards rådgivning, at man som køber bør gennemgå ejendommen med en bygningssagkyndig, så man kan spotte eventuelle mangler ved ejendommen, inden man forpligter sig til at købe ejendommen.

  Selv om man i visse tilfælde kan tegne en ejerskifteforsikring, som dækker fysiske mangler ved ejendommen (gælder kun hus og sommerhus), er det vigtigt at kende husets stand på forhånd. Der er næsten altid mindre eller større mangler ved et hus – Og dette kan man bruge i prisforhandlingen – til at presse prisen ned.

  Pris på tryg boligkøb

  BOLIGPAKKE 6.995 KR. INKL. MOMS
  Vi gennemgår bilag og læser det med småt

  En anden grund til at bruge en bolighandel advokat er, at der i en bolighandel normalt indgår mange hundrede siders bilag. Disse bør gennemgås for at sikre dig som køber mod ubehagelige overraskelser. Dette kan f.eks. være, at en ejerlejlighedsforening har besluttet af udskifte taget, hvilket vil gøre det dyrere at sidde i lejligheden.

  For husejere eller sommerhusejere kan det f.eks. være interessant at vide, om der findes en lokalplan, som har betydning for den planlagt brug af ejendommen, eller om grundejerforeningen for nylig har besluttet at lægge ny asfalt på vejen. Alle disse oplysninger indgår i en bolighandel, og det er bl.a. disse ting, som en god boligadvokat skal få øje på.

  Din boligadvokat kan også hjælpe dig med at opdage ”fælder” i handlen, så du bliver sparet for besvær og omkostninger. Et typisk eksempel, som ses i langt de fleste handler, er, at sælger ikke har fået registreret samtlige bygninger i ejendommens BBR-register.

  Det er sælgers ansvar at samtlige bygninger er korrekt registreret

  Alligevel vil sælger og sælgers ejendomsmægler som fast standard forsøge at skrive sælger ud af ansvaret for eventuelle ulovlige bygninger. Dette er efter min opfattelse forkert, og det er vel den væsentligste årsag til, at man som køber altid bør bruge en boligadvokat i forbindelse med en bolighandel.

  I reglen er det uproblematisk at sørge for korrekt registrering, men hvis der f.eks. er opført en ulovlig carport, kan du som køber risikere at få et pålæg om nedrivning. Dette kan din boligadvokat hjælpe dig med at undgå.

  Der kan også være omkostninger, som sælger forsøger at lægge over på køber, men som efter almindelig praksis bør ligge hos sælger. Dette kan f.eks. være tinglysningsafgift i forbindelse med debitorskifte og forhøjelse på ejerpantebreve, hvis man køber ejerlejlighed.

  Vi kan også hjælpe med kompensation efter overtagelse

  I mange bolighandler opdager køber desværre mangler efter overtagelsen. Dette er ofte af mindre størrelsesorden, som ikke kan betale sig af anmelde til ejerskifteforsikring på grund af selvrisikoen på 5.000 kr. Ikke desto mindre er det meget ærgerligt som køber, at et køleskab, et komfur eller gulvvarmen i badeværelset ikke virker. Din boligadvokat vil normalt som en ekstra service hjælpe dig med at forhandle en kompensation fra sælger.

  En boligadvokat koster normalt mellem 6.000 – 10.000 kr. Dette vil være en betydelig udgift for de fleste, men risikoen ved at undlade at bruge rådgiver er langt større. Hertil kommer den praktiske hjælp gennem hele forløbet, som du får hos en boligadvokat, og som hjælper dig med at forstå og håndtere processen, lige fra forståelsen af den relativt indviklede købsaftale på ca. 30 sider til de helt lavpraktiske ting digital signering af skøde samt kommunikation med banken m.m.

  Afslutningsvis vil jeg sige følgende om, hvorfor man bør bruge en boligadvokat: Hvis man skal anskaffe sig et kæledyr, f.eks. en hund, så vil man normalt forinden tale med folk, der har forstand på dyr, så man ved, hvad der er i vente. Det samme gælder bolighandel: Tal med en boligadvokat – så bliver bolighandlen meget mere overskuelig, og du får ikke ødelagt forventningens glæde!

  Vi hjælper med tilstandsrapport ifm. Bolighandel

  I en bolighandel, hvor der sælges huse eller sommerhuse, er der i reglen udfærdiget en tilstandsrapport. Mange tror fejlagtigt, at en tilstandsrapport giver et tilbundsgående indblik i ejendommens fysiske stand. Dette er ikke tilfældet. En tilstandsrapport er en rent visuel gennemgang, som ikke afslører fugtpletter bag møbler eller under tæpper. Ganske vist kan der tegnes ejerskifteforsikring mod skjulte mangler, men før det første gælder der altid en selvrisiko på 5.000 kr. for ejerskifteforsikring, og for det andet er der ingen garanti for, at ejerskifteforsikringen dækker skaden.

  En tilstandsrapport er en udmærket indikation på bygningens fysiske stand, men et ordentligt ”sundhedstjek” af bygningen fås kun ved, at du som køber gennemfører en egentlig byggesagkyndig gennemgang før bolighandlen gøres endelig. Hvis der opdages skjulte mangler, der ikke fremgår af tilstandsrapporten – og det gør der næsten altid – kan man i reglen genforhandle prisen, så sælger betaler for udbedring af disse mangler. Din boligadvokat rådgiver dig om byggesagkyndig gennemgang og hjælper dig med at aftale dette med sælger.

  Øvrige betalingsbetingelser

  Hvidvaskloven kræver, at en advokat indhenter identitetsoplysninger fra klienten i alle nye sager. Derfor vil du blive bedt om at fremsende kopi af kørekort/pas og sygesikringsbevis. Oplysningerne opbevares krypteret videregives ikke til tredjemand.

  Advokatfirmaets bistand faktureres sædvanligvis ved sagens afslutning. Ved langstrakte sager kan der faktureres ved månedsultimo for udført bistand. Der faktureres aldrig forud, men ved sagens opstart anmodes der i reglen om et depositum på kr. 5.000, som modregnes ved første fakturering.

  Betalingsbetingelser på alle fakturaer er 8 dage fra fakturadato. Ved forsinket eller manglende betaling beregnes der rente i henhold til rentelovens bestemmelser.

  Hvis du har spørgsmål til en faktura, som du har modtaget, kan du altid henvende dig til advokat Thomas Hjorth med dine spørgsmål.

  VI HJÆLPER DIG

  Din landsdækkende boligadvokat er din ”turistguide” i bolighandlen

  Som boligkøber – og navnlig som førstegangskøber – befinder man sig i helt ukendt farvand. Det er normalt ikke farligt at købe fast ejendom, men det er en meget stor investering, og det er derfor helt naturligt, at man gerne vil forstå processen og vide, hvornår tingene sker. Og hvorfor de sker.

  Du kan derfor opfatte din boligadvokat som en slags turistguide, når du rejser til fremmede, fjerne destinationer, hvor du ikke kan finde rundt ved egen hjælp. Din boligadvokat holder dig i hånden gennem hele handlen og sørger for, at du finder vej. Din boligadvokat holder dig også ”i ørerne” og fortæller dig, hvis du er ved at træde ved siden af.

  I det hele taget står din boligadvokat altid til rådighed, hvis du har spørgsmål om stort og småt. Og som landsdækkende boligadvokat er vi aldrig længere væk end telefonen eller mailen, hvor du altid kan henvende dig og få svar meget hurtigt – ofte med det samme og senest inden for få timer.

  Før i tiden – før internettet og mobiltelefoner – fandtes begrebet landsdækkende boligadvokat ikke. Rådgivning dengang fandt typisk sted ved fysiske møder. Der skal ikke siges noget negativt om fysiske møder, men som tiden har udviklet sig, kan det være udfordrende at finde tid til at tage fri fra arbejde og indfinde sig i advokatkontoret. Heldigvis har den tekniske udvikling gjort det muligt at kommunikere på anden vis, fx skypemøder og fælles telefonmøder, så det er nu ikke længere nødvendigt at mødes fysisk. Dette har gjort din boligadvokat landsdækkende.

  Når man køber bolig, er der altid en del praktiske ting, der skal tages stilling til, navnlig i forbindelse med forhandlingen og købsaftalens underskrivelse.

  Som en del af vores service som landsdækkende boligadvokat håndterer vi al kommunikation med både din bank og sælgers ejendomsmægler. På denne måde skal du ikke spekulere på, om noget bliver glemt eller gjort rigtigt. Din boligadvokat samler trådene i kommunikationen og informerer dig, når der er noget, du skal foretage dig.

  Nemmere kan det vist ikke gøres.

  Der er mange boligadvokater, så konkurrencen er skarp. Ved at bruge en landsdækkende boligadvokat kan du nyde godt af denne konkurrence, for det betyder, at du som køber, kunde og klient kan opnå en bedre pris for advokatbistanden, end hvis du var tvunget til at bruge byens lokale advokatkontor.

  Din landsdækkende boligadvokat kan give dig samme tryghed i handlen som den lokale advokat, og selv om man giver afkald på den personlige kontakt, så er det til syvende og sidst din advokats opgave at sørge for, at du gør et godt køb og bliver tilfreds med dit boligkøb.

  Vi tilbyder

  Fast honorar på tryg bolighandel
  – No cure, no pay

  Køb af bolig hører til de største og vigtigste dispositioner, vi foretager os gennem hele livet. For at sikre dig mod faldgruber og for at undgå kedelige overraskelser bør du altid alliere dig med en boligadvokat, inden du skriver under.

  Hos Advokatfirmaet Lynggaard tilbydes du altid en gratis og uforpligtende indledende snak. Dette gælder både, hvis du allerede har fundet drømmeboligen, og hvis du blot vil have en generel snak om bolighandel.

  Du kan derfor opfatte din boligadvokat som en slags turistguide, når du rejser til fremmede, fjerne destinationer, hvor du ikke kan finde rundt ved egen hjælp. Din boligadvokat holder dig i hånden gennem hele handlen og sørger for, at du finder vej. Din boligadvokat holder dig også ”i ørerne” og fortæller dig, hvis du er ved at træde ved siden af.

  Der aftales altid fast pris for den samlede bistand ved opgavens begyndelse. Kontorets sædvanlige honorar for køb af fast ejendom udgør kr. 6.995 inkl. moms. Dette honorar omfatter alle ekspeditioner i forbindelse med handlen, lige fra den indledende forhandling med sælger til udfærdigelse af refusionsopgørelse, som i reglen markerer sagens afslutning. Hvis handlen ikke gennemføres, får du ingen regning – ganske simpelt.

  Har du allerede en køber til din ejendom, kan Advokatfirmaet Lynggaard bistå dig med alle nødvendige ekspeditioner, f.eks. indhentning af tilstandsrapport m.v. I sådanne sager aftales honoraret særskilt, men du får under alle forhold en fast pris inden opgavens opstart.

  Landsdækkende boligadvokat

  Vi arbejder med boligsager og bolighandler i hele landet. Det er selvfølgelig altid muligt at mødes med os på kontoret på Sjælland, men vi har over mange år erfaret at en landsdækkende advokat-service gavner både vores kunder og os selv.

  Vi kan være mere fleksible og tilmed nemmere koordinere kommunikationen til vores kunder, når vi ikke skal bruge tid på f.eks. transport.

  Vi arbejder løbende med kunder over hele landet på boligsager – heriblandt byer som:

  FÅ EN GRATIS SNAK OM BOLIGKØB

  Benyt kontaktformularen og bliv kontaktet inden for 15 minutter!